Våra populäraste leverantörer

* På CityGross finns möjligheten att välja recept, storlek och antal dagar och därför varierar priserna på Flexkassen.
Sten Levander mister läkarlegitimation – är ”uppenbart olämplig att utöva sitt yrke”

4 positiva effekter med matkasse

En av de mest genuina och hjärtevärmande platserna som går att hitta.
Konceptet håller på Sushi Rebellion Spara tid!
Bli befriad från att planera, handla, köa och bära hem matvarorna.
Magnus Nilsson på Fäviken Magasinet har köpt en gård utanför Båstad. Varierad mat!
Bra blandning av nya fräscha och goda klassiska recept och råvaror.
Spara pengar!
Inga impulsköp i affären med noggrant planerade middagar som levereras direkt hem.
Bra för miljön!
Det var ju enkelheten vi brukade uppskatta. Parkera bilen hemma. Laga goda, sunda och välplanerade middagar utan onödigt matsvinn.

Middagstips
kika in i köket

Gisela i sitt kök Snabbt Veggo Vardag
I en dryg period fick Pantern matchen mot Oskarshamn dit man ville. Sedan släppte man…

Vanliga frågor

La Couronne serverar lika god mat som det svenska häktet

Vilka matkassar finns det?

Han anses genomgående ha skrivit ut för höga doser narkotikaklassade läkemedel.
Efter nästan 40 serveringar landar man på fötterna på Kiin Kiin 71. Det finns förmodligen en matkasse anpassat för alla behov och hushåll. Har man barn är familje- eller barnkassar populära med goda recept anpassade för barns känsliga smaklökar. Sortera enkelt i varm Wheels RLC Steam Punk Truck RLC Egen Camaro för att se vilka kassar som finns för just dina valda önskemål.
Explosion i Landvetter – bil demolerad

Finns det matkassar för viktminskning?

Makalöst hög lägstanivå på Bastard Ja, det finns flera alternativ och för en hållbar viktminskning i längden finns både en matkasse från Linas och en Viktväktarnas från CityGross

Vilken matkasse är bäst i test?

Med jämna mellanrum utförs tester av matkassar. Mat är en smaksak och beror mycket på vad man väljer att jämföra t.ex; lättlagat, spännande recept, väl tilltagna portioner eller enbart priset. I ett test av Aftonbladet, där alla kassarna överlag fick höga betyg men där Middagsfrid's Stora Originalkasse blev bäst i test. Ett test utfört av AlltOmMat med ekologisk matkassar var det Linas Originalkasse Eko som fick högst betyg. Läs vår recension av Middagsfrid och Linas matkasse.

Vilken matkasse är billigast?

Skräckgrotta i Thailand blir turistattraktion
För varje kasse presenteras portionspriserna, som är det enklaste sättet att jämföra priset mot matkassarna inom samma kategori. Generellt är det billigare att ha en matkasse i fem dagar istället för tre dagar. ICA och CityGross erbjuder dock ett enklare och billigare alternativ av en matkasse.
Även desserterna förtjänar en egen liten fanfar på krogen, faktiskt en hel blåsorkester.

Går det att få extra rabatt via Matkasse.se?

Ja! Genom att beställa via vår sida finns det flera unika rabatterbjudande att ta del av. Kika efter rabattkod som finns markerat och mer specificerat under "läs recension".
MECCANO GEARS UTSLÄPP UTMANINGAR SPRÅK FÖR FÖRSLAG BEHÖRIGA HJULER ETC
Snäll och mysig mat på Koshari House Ja, det finns det! HelloFresh ger möjligheten att själv skapa sin veckomeny genom att välja bland olika recept och byta ut middagarna så att det passar alla i familjen.

Finns det kundbetyg och omdöme på matkassarna?

Ja, det gör det. Kunderfarenheter är viktigt och på vår sida publicerar vi kommentarer och betyg under varje leverantör. Det är ett bra sätt att få ett samlat omdöme kring kvalitén på olika matkassar och dess leverantörer.

Finns det glutenfria och laktosfria matkassar?

6 september 2019 12:14 Det gör det! Flera leverantörer erbjuder den möjligheten och enklast är att sortera i listan, så presenteras hela utbudet.
Fem hemliga rätter med eleganta viner.

Måste man prenumerera på en matkasse?

Nej, det går att göra engångsköp hos vissa leverantörer men då gäller inte introduktionserbjudandet. Väljer man att starta en prenumeration så ger flera leverantörer en stor flexibilitet med att enkelt styra leveranserna, genom deras hemsida, för att göra längre uppehåll om man så önskar. Ett krav på ca. 7-9 dagars framförhållning till nästa leverans brukar det dock vara.

Månadens kasse

-Ta del av unika erbjudanden!
Södertälje fixade extrapoängen efter förlängning. linas-barnkasse-2
Klassiskt koreanskt på Gerege – som kunde varit så mycket bättre

Barnkasse

Middagstips

middagstips
Kyckling fajitas med chipotle chili
Sju nya Malmökrogar tar sig in i White Guide

På matkasse.se kan du jämföra matkassar från olika leverantörer som du kan beställa hem till dörren.
Med en färdig matkasse för hemleverans med matvaror och recept blir din vardag enklare, jämför och hitta en passande matkasse.
Läs mer på varje matkasse för att hitta information, recensioner från kunder och hitta eventuella rabattkoder och erbjudanden.

Highlight av ”Månadens kasse”
Lättlagade middagar som barn gillar! Linas Barnkasse – goda recept och nyttiga middagar. Allt i en kasse för en smidig vardag.

Idag finns det flera aktörer på e-handelsmarknaden som har riktat in sig på att sälja färdigkomponerade matkassar med tillhörande matlagningsrecept.
Att handla en matkasse brukar kosta mellan 400 och 1400 kronor och kan tex innehålla ingredienser för tre till fem middagar i veckan, för fyra till sex personer.

Många som handlar matkassar gör det också för receptens skull för att få mer varierad kost och prova något nytt, det är lätt hänt att middagarna annars blir för lika. För de som önskar snabblagade middagar finns det särskilda matkassar för det eller t.o.m. delvis färdiglagade middagar i kassen. De flesta matkassar är komponerade för familjer om fyra personer men det finns även de som är anpassade från en till åtta personer. Andra matkassar kan vara komponerade ur ekologisk eller vegetarisk synvinkel. Att handla mat online är idag populärt och i takt med att försäljningen ökar för varje år, där många matföretag riktade sig mot storstadsområdena från början, finns det numera matföretag som även levererar på mindre orter.

Tänkvärt:
Med en matkasse kan man minska sitt matsvinn! Innehållet och särskilt färska varor är väl beräknat att användas under veckans alla måltider och därmed blir t.ex. det inga kvarglömda rotfrukter i kylskåpet.

Samma pris som att handla själv i matbutiken

I de flesta fall innebär det ingen ökad kostnad för att handla hem matkassar. Det är snarare billigare eftersom du spar tid och pengar tack vare följande faktorer:

  • Noggrant planerade matkassar innebär att mindre mat slängs.
  • Du undviker småhandling i närbutiker vilket är dyrare.
  • Impulsköpen minskar, mindre köp av onyttigheter.
  • Ibland blir det över vilket räcker till matlåda.
  • Det är främst miljövänligt och ekonomiskt att beställa hem matkassen eftersom bilåkande till mataffären undviks.
  • Du spar tid på planering, inköp och lagning av mat!